Krachttraining vs bodybuilding

Wat zijn de verschillen?

Vaak wordt gedacht dat krachttraining en bodybuilding hetzelfde zijn. Er zijn echter grote verschillen tussen deze twee vormen van sport. Bij bodybuilding draait voornamelijk om de opbouw van spiermassa, terwijl bij krachttraining de focus gelegd wordt op kracht.

Wegens de mogelijke risico’s verbonden aan krachttraining of bodybuilding laten personen die geen enkele ervaring hebben zich best bijstaan door een ervaren begeleider. En hiervoor ben je bij Fitnesscenter Dumbbell aan het juiste adres!

Bodybuilding

Krachttraining voor mannen, borst trainen, fitness, dumbbell

Het grootste verschil tussen krachttraining en bodybuilding is dat het doel bij bodybuilding voornamelijk bestaat uit het vermeerderen en vergroten van de spiermassa. Bij de training en voeding staat de spiergroei centraal. In tegenstelling tot krachttraining wordt er bij bodybuilding niet specifiek gekeken naar het verbeteren van specifieke vaardigheden. De meeste oefeningen worden gedaan om een zo hoog mogelijke hypertrofie binnen de spieren te bewerkstelligen.

Bodybuilders trainen met lagere gewichten en doen een hoog aantal sets en reps per oefening.

Krachttraining

Een ander groot verschil tussen krachttraining en bodybuilding is dat bij krachttraining het trainen met zware gewichten een must is. Bij krachttraining gaat het in de meeste gevallen om sterker te worden, maar zonder een bodybuilder te worden. Primair staat het doel voorop en krachttraining kan daarbij ondersteunen. Bijvoorbeeld: voetballers die krachttraining toepassen om hun beenspieren te ontwikkelen om op die manier sneller bij de bal te zijn als de tegenstander.

Krachttraining is te verdelen in algemene en specifieke krachttraining:

Bij krachttraining train je met hogere gewichten en doe je een laag aantal sets en reps per oefening.. Het doel is om het gewicht steeds iets te verhogen en je personal record te blijven verbeteren.

Krachttraining en afvallen

Krachttraining voor vrouwen, rug trainen, dumbbell, fitness

Veel mensen weten niet dat krachttraining een ideale manier is om af te vallen en een goed afgetraind lichaam te krijgen. Er wordt nog veel tijd geïnvesteerd in cardio, zoals de loopband en de crosstrainer, terwijl krachttraining een van de meest effectieve manieren is om vet te verbranden.

Krachttraining ook voor vrouwen?

Krachttraining voor vrouwen heeft de laatste jaren aanzienlijk aan populariteit gewonnen. En gelijk hebben deze dames want krachttraining is ook voor vrouwen uitermate geschikt!

Wil je echt een slanke en strakke lijn dan zal je als vrouw aan krachttraining moeten gaan doen. Krachttraining hoor ik je denken, dat is toch alleen voor mannen die aan bodybuilding doen? En van krachttraining word je toch allemaal maar groter en zwaarder? Ons antwoord: Neen hoor!

Om meteen een misverstand uit de wereld te helpen: de meeste vrouwen zijn genetisch niet in staat om in formaat bodybuilder te veranderen. Dus maak je geen zorgen als je die extra gewichtjes in je handen neemt. Vrouwen hebben bijna geen testosteronproductie. Hierdoor ontwikkel je als vrouw geen spiermassa, maar word je lichaam steeds meer gedefinieerd en gevormd. Met als resultaat een strak en sexy lichaam.

Enkele redenen waarom krachttraining ook voor vrouwen zo belangrijk is:

Reserveer online

Reserveer je plaats in de groepslessen vanaf nu online

Reserveer nu >

Nieuws

"Ontdek wat onze groepslessen inhouden"

Meer info >

Openingsuren

Bij ons kan u 7 dagen op 7 sporten!

Maandag: 10:00 - 12:00 en 15:00 - 22:00
Dinsdag: 10:00 - 12:00 en 15:00 - 22:00
Woensdag: 10:00 - 12:00 en 15:00 - 22:00
Donderdag: 10:00 - 12:00 en 15:00 - 22:00
Vrijdag: 10:00 - 12:00 en 15:00 - 21:00
Zaterdag: 09:00 - 12:00
Zondag: 09:00 - 12:00

Contact

  • Kauwstraat 40A
  • Sint-Lievens-Esse
  • 9550 Herzele
  • Tel: 054 24 00 38

Contacteer ons >